Δημιουργήστε μια όμορφη & ζεστή γωνιά για διάβασμα
gonia-anagnosis-1a

Ένας απ’ τους καλύτερους τρόπους να αποφορτιστείς μετά από μια κουραστική μέρα είναι ένα απολαυστικό ζεστό φλυτζάνι καφέ  και ένα καλό βιβλίο ή ακόμη και  κάποιο περιοδικό.

Όποιες κι αν είναι οι λογοτεχνικές σας προτιμήσεις μια γωνίτσα ανάγνωσης μέσα στο χώρο σας,  μπορεί να λειτουργήσει σαν ένα λιμανάκι απομονωμένο από τους θορύβους της καθημερινότητας.

Μια όμορφη γωνία ανάγνωσης μπορεί να δημιουργηθεί με ποικίλους τρόπους αντιπροσωπεύοντας το προσωπικό σας γούστο και στυλ.

Δείτε κάποιες βασικές κατευθύνσεις που θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε το δικό σας προσωπικό, μικρό αλλά άνετο αναγνωστήριο.

Επιλογή του σωστού σημείου

gonia-anagnosis-6c

source

Οι γωνιές ανάγνωσης απαιτούν ελάχιστο χώρο και πολλά ανεκμετάλευτα σημεία μπορούν να μετατραπούν σε μικρές φωλίτσες για διάβασμα.

Πριν επιλέξετε τη θέση βεβαιωθείτε ότι η γωνίτσα σας θα ενσωματωθεί αρμονικά με το décor και το ύφος του υπόλοιπου χώρου.

Πρέπει να δίνει την αίσθηση της προέκτασης του δωματίου και όχι μιας ξεχωριστής προσθήκης.

Λάβετε επίσης υπόψη τα ποσοστά θορύβου του συγκεκριμένου δωματίου και το επίπεδο απομόνωσης που σας προσφέρει.

gonia-anagnosis-2a

source

Άναπαυτική επίπλωση

Η δεύτερη πιο σημαντική επιλογή αφορά στην επίπλωση, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει μια υπέροχη πολυθρόνα ένα τραπεζάκι και μια ραφιέρα. Μπορείτε ακόμα να αξιοποιήσετε το φαρδύ περβάζι ενός παραθύρου που θα καλύψετε με μαξιλάρες και θα προσαρμόσετε εντοιχισμένα ράφια.

Η inart διαθέτει μια ποικιλία σε αναπαυτικές πολυθρόνες και μικροέπιπλα με υπέροχο design που μπορούν να συνθέσουν ένα ονειρεμένο μικρό αναγνωστήριο.

gonia-anagnosis-3a

 source

gonia-anagnosis-5a

source

Έξυπνη εκμετάλλευση του χώρου

Η έξυπνη αξιοποίηση του χώρου απαιτεί να έχετε ξεκάθαρη άποψη για τον όγκο των βιβλίων που πρόκειται να φιλοξενήσει η γωνίτσα ανάγνωσης σας, αλλά και την αισθητική σύμφωνα με την οποία θα εκτίθενται.

Αυτόνομες μικρές ραφιέρες, επίτοιχα ή και κρεμαστά ράφια αποτελούν επικαίρες προτάσεις που μπορούν να σας προσφέρουν εξαιρετικές  λύσεις.

gonia-anagnosis-4a

source

Σωστός Φωτισμός

Το φυσικό φως εναρμονισμένο με τον τεχνητό φωτισμό πρέπει να εξασφαλίζουν ιδανικές συνθήκες για μια ξεκούραστη ανάγνωση αλλά  και να διασφαλίζουν την υγεία των ματιών σας.

Συνδυάστε τις όμορφες γραμμές με την πρακτικότητα και μην πέσετε στην παγίδα της υπερβολής όσον αφορά στις πηγές φωτός καθώς το πολύ φως κουράζει τα μάτια όσο και το λίγο.

Ιδανική λύση για στοχευμένο φωτισμό αποτελούν τα επιδαπέδια φωτιστικά.

gonia-anagnosis-7csource

Αξεσουαρ Άνεσης

Ένα σκαμπώ, ένα πούφ ή ένα υποπόδιο, ένα ζεστό χαλί και ένα ριχτάρι  θα  δώσουν χρώμα ζεστασιά και έξτρα άνεση στην γωνίτσα ανάγνωσης σας.

Μικρά και μεγάλα μαξιλάρια θα ολοκληρώσουν όμορφα και αναπαυτικά την θαλπωρή του μικρού σας ησυχαστηρίου.

gonia-anagnosis-6

source

Προσωπικό Στοιχείο

Ένας πίνακας που αγαπάτε, αποσπάσματα από βιβλία μέσα σε κορνίζες ή οικογενειακές φωτογραφίες μπορούν να αποτελέσουν το background που θα βάλει την προσωπική σας σφραγίδα, στην προσωπική σας γωνία διαβάσματος.

Χρησιμοποιήστε φυτά εσωτερικού χώρου, κουρτίνες και οτιδήποτε άλλο μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία της ατμοσφαίρας που επιθυμείτε να διαπνέει τη μικρή, οικιακή σας βιβλιοθήκη.

gonia-anagnosis-8c

*Featured image source